המעבדה של פרופ אופן מתמקדת בפיתוח טיפולים מבוססי תאים וגנים למחלות עצביות. נעשה שימוש בשיטות מתקדמות, כגון CRISPR / Cas9 לשינוי גנים בתאים ובבעלי חיים. ההשפעה של השינוי בגנים על קוגניציה והתנהגות, כמו גם על תכונות ביוכימיות והיסטולוגיות הקשורות למחלות, נבדקות בתרבויות ובמודלים של בעלי חיים. השתמשנו בטכניקות חדישות כדי לעקוב אחר דפוסי הנדידה של אקסוזומים המופקים מתאי גזע מזנכימליים במודלים של שבץ מוחי, אוטיזם, מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר ופציעה בעמוד השדרה. הדגמנו כי מתן דרך האף משפר משמעותית את התסמינים המוטוריים וההתנהגותיים. אנו מקווים כי ההשפעות החיוביות המובהקות של האקסוזומים במודלים של עכברים יתורגמו לאסטרטגיה טיפולית חדשה, לא פולשנית, בהפרעות נוירולוגיות.
המחקרים במעבדה הובילו למספר פטנטים שחלקם שימשו בסיס לחברות הזנק. ביניהם: "סיעור מוחות לטיפול בתאים". החברה מפתחת טכנולוגיה חלוצית, שנמצאת כיום בניסיון בשלב III בארצות הברית ב 200 חולים, לאחר שהוכחה כיעילה לטיפול בחולים הסובלים מ ALS . התגליות בטיפול גנטי ובאקסוזומים נבדקות להתוויות עצביות שונות, כולל נוירופתיה והפחתת תסמיני אוטיזם .
Intra nasal delivery of exosomes, delivered from human mesenchymal cells, improves maternal pup retrieval in mice model of Autism (Perets et al 2018)